U Orašju (BiH) 8. veljače 2013. godine održana je završna konferencija projekta ABCDE Posavina. Konferenciji je prisustvovalo gotovo 50 sudionika, uključujući i predstavnike institucija koje su provodile predmetni projekt, a to su predstavnici Energetskog instituta Hrvoje Požar iz Zagreba, Instituta za genetičke resurse Sveučilišta u Banja Luci te lokalnih partnera Vukovarsko-srijemske županije, Brčko distrikta, općina Šamac, Orašje, Odžak i Domaljevac-Šamac.

U okviru završne konferencije prezentiran je Katalog za investitore, dokument čiji je cilj olakšati i poboljšati realizaciju projekata korištenja poljoprivredne biomase u energetske svrhe. Osim navedenog, prezentirani su i rezultati ovog projekta, kao i vizija nastavka istog. Osnovni zaključak u tom smislu je da projekt ABCDE Posavina
i pripadajući rezultati, posebno Studija poljoprivrednog tržišta i Zajednički akcijski plan, imaju i imat će i ubuduće vrlo pozitivan utjecaj na opći razvoj ove regije i poboljšanje realizacije projekata korištenja poljoprivredne biomase u energetske svrhe te da su ovim projektom postavljeni izuzetni temelji za daljnju suradnju.

Program:


Projekt financira:

 

Novosti:

3. radionica za poljoprivrednike

U okviru projekta ABCDE Posavina, 20. srpnja 2012. godine u Vukovaru organizirat će se treća radionica za poljoprivrednike, a predmetna tema je planiranje i investicije za korištenje poljoprivredne biomase u energetske svrhe.
više »

Okrugli stol - 3. radionica za lokalnu upravu

U okviru projekta ABCDE Posavina, 27. lipnja 2012. godine u Brčkom organizirat će se Okrugli stol odnosno treća radionica za lokalnu upravu vezano uz izradu Zajedničkog akcijskog plana.
više »

2. radionica za poljoprivrednike i investitore

U okviru projekta ABCDE Posavina, 04. lipnja 2012. godine u Šamcu organizirat će se druga radionica za poljoprivrednike s naglaskom na proizvodnju i korištenje biogoriva.
više »

2. radionica za lokalnu upravu

20. travnja 2012. godine u Banja Luci organizirat će se druga radionica za lokalnu upravu s temom mogućnosti financiranja projekata korištenja bioplina.
više »

1. radionica za investitore

3. travnja 2012. godine u Vinkovcima organizirati će se radionica s temom proizvodnje i korištenja bioplina.
više »

Održan drugi sastanak projekta ABCDE Posavina

06. rujna 2011. godine, održan je drugi po redu sastanak partnera projekta. Sastanak je održan u odžačkom hotelu Euro.
više »

Arhiva novosti »

Partneri:

ABCDE Posavina  |   Zagreb, Savska cesta 163  |  P.P. 141  |  Tel: +385 1 6326 109  |  Fax: +385 1 6040 599  |  e-mail: dsasa@eihp.hr

 

 

This publication has been produced with the assistance of the EU. The contents of this publication are the sole responsibility of EIHP and can in no way be taken to reflect the views of the EU.